Camilla och Fredrik - Vigsel i St Nicholas kapell 2014-06-20

 

Vigsel förrättades 12.00 i St Nicholas kapell, Knäbäckshusen.

Knäbäckshusen ligger mellan Simrishamn och Kivik. Kapellet är byggt efter gammal förebild, och tillsammans med den spektakulärt vackra naturen är det en idealisk plats för vigsel!

 

Den fantastiska sandstranden sträcker sig nordåt mot Stenshuvud, Österlens landmärke. Vädret var lite molnigt med några regndroppar...ett traditionsriktigt väder på midsommar! 

 

Längst ner hittar du en karta om du undrar var Knäbäckshusen ligger!

loading...

Knäbäckshusen

 

Bodarna nere vid strandkanten är byggda enligt förlagor från gamla Knäbäck. De två södra ägs av Rörums församling och inrymmer bland annat St:Nicolas kapell. 

De tre norra ägs av Byalaget och här finns bland annat Iskalla boden med glassförsäljning, och bastuföreningens bastu.


Knäbäckshusens strand är bland de vackraste stränder i Skåne. Sandstranden sträcker sig från Lilla Vik till Stenshuvud och skyddas av en hög strandbank där träden sträcker sig likt palmer ut mot vattnet. Det absolut bästa med stranden är att man oftast får ha den alldeles för sig själv. Dess nackdel är att vattnet oftast är kallt, mycket kallt, vilket kanske förklarar varför man har stranden för sig själv. Om vindarna är västliga så blåser ytvattnet ut och ersätts av härligt friskt kallt vatten. När vindarna sen vänder kan temperaturen snabbt stiga till mer badvänliga förhållanden.
Läs mer på: www.knabackshusen.se